Enerkemin edustajiston kokous / sääntömuutosasioita

Enerkemin edustajiston kokous pidettiin 17.6.2020. Kokouksessa päätettiin pyytää Finanssivalvonnalta vahvistusta mm. seuraaviin sääntömuutoksiin.

Finanssivalvonta on vahvistanut sääntömuutokset voimaan 1.7.2020.

 

Sääntökohta 4: Jäsenyyden hakemisaikaa pidennetään neljästä kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Kassan jäsenyyttä on haettava kuuden kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta.

 

Sääntökohta 14:

  • Hoitopäivämaksuja korvataan enintään 100 vuorokaudelta kalenterivuodessa (aikaisemmin 100 päivältä saman sairauden johdosta).
  • Kotisairaala tai kotihoidon käyntimaksuja korvataan enintään 100 kertaa kalenterivuodessa.
  • Fysioterapiasta, kiropraktikon antamasta hoidosta, osteopatiasta tai naprapaatin antamasta hoidosta (lääkärin lähetteellä) korvataan 75%, mutta kuitenkin enintään 900 euroa kalenterivuodessa jäsentä kohti.
  • Psykologin tai psykoterapeutin antamasta hoidosta (lääkärin lähetteellä) korvataan 75%, mutta enintään 1200 euroa vuodessa jäsentä kohti. (Aikaisemmin korvattiin 10 käyntikertaa / vuosi).
  • Kassan lisäetuuskorvausta ei makseta matkakuluista – Kela-korvauksen osuus voidaan edelleen käsitellä Enerkemissä.
  • Yksiteholinssien ja moniteholinssien enimmäiskorvausmäärä jatkossa sama – 400 euroa.
  • Apuvälinekorvaus on 75%, mutta enintään 500 euroa kalenterivuodessa jäsentä kohti seuraavien lääkärin suosittelemien apuvälineiden vuokrauksesta tai hankinnasta: tukisukat, tukiliivit ja tukipohjalliset, tapaturman jälkeisen hoidon vaatimat niveltuet enintään kolmen kuukauden ajalta, CPAP-laitteen vuokraus hoitoa aloitettaessa ja kuulokojeen hankinnan kustannukset.
  • Yksityisen sairauskuluvakuutuksen omavastuuosuudesta silloin, kun jäsenelle on myönnetty korvaus vapaaehtoisen vakuutuksen perusteella. Korvauksen määrä on 75%, mutta kuitenkin enintään 100 euroa kalenterivuodessa jäsentä kohti.

 

Sääntökohta 35 ja 36: kassan asioista tiedotetaan jatkossa kassan kotisivuilla, erillisiä tiedotteita osakasyrityksissä julkaistavaksi ei pääsääntöisesti lähetetä.

 

 

Lähetä viesti